Obiskovalci

OBISKOVALCI

Na vas smo resnično pripravljeni!

Notranjski muzej Postojna, Kolodvorska cesta 3, 6230 Postojna

DOSTOP

BY CAR

Postojna je z avtoceste pri izvozu Postojna (41) dostopna iz več smeri: iz smeri Ljubljana–Koper (A1), Sežana–Italija (E61 se priključi A1 na Gabrku) in iz smeri Nova Gorica–Italija po hitri cesti (do cestninske postaje Nanos po H4, nato po avtocesti A1 v smeri Ljubljane). Iz centra mesta se držite glavne regionalne ceste proti Ljubljani in nato smeri železniška postaja Postojna.

Po regionalni cesti pa je mogoče priti v Postojno iz smeri Ljubljana (R2-409), Nova Gorica (najprej R2-444, nadaljujemo na R2-409), Sežana (najprej R2-445, nadaljujemo na R2-409), Koper (R2-409) in iz smeri Ilirska Bistrica po glavni cesti (G1-6).

BY BUS

Glavna avtobusna postaja stoji blizu centra mesta. Z avtobusnimi povezavami je mogoče priti do Postojne iz večjih slovenskih mest in iz sosednjih občin. Iz centra mesta se držite glavne regionalne ceste proti Ljubljani ter nato smeri železniška postaja Postojna.

BY TRAIN

Železniška postaja Postojna je od Notranjskega muzeja Postojna oddaljena približno 500 m. Z vlakom se je mogoče pripeljati iz smeri Ljubljana (in iz Avstrije), Ilirska Bistrica (in s Hrvaške), Divača, Koper in Sežana (in iz Italije).

BY PLANE

Letališče Postojna (domačini mu pravijo letališče Rakitnik) leži jugozahodno od Postojne in je od mesta oddaljeno tri kilometre. Namenjeno je športnim in turističnim letalom skupne mase do 5.700 kilogramov. Na letališču lahko pristanejo letala iz držav članic Evropske unije, vendar morajo prej pristati na mednarodnem letališču (Ljubljana, Maribor ali Portorož), ko se napovedo in dobijo dovoljenje, pa lahko pristanejo v Postojni (Rakitniku).

Za obiskovalce

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Obiskovalci s posebnimi potrebami

Gibalno ovirani
Osebe na invalidnem vozičku imajo urejen dostop v muzej z urejenega parkirišča do levega stranskega vhoda, kjer je dvižna vzpetina. Vsi razstavni prostori so dostopni z dvigalom. Stranišča so v pritličju muzeja.
Za invalidne osebe je vstop v muzej brezplačen.

Slepi in slabovidni
Muzej je opremljen s taktilno sledjo in različnimi otipnimi replikami.

Skupine, družine in šole

Skupine, družine in šole

Napovedane skupine si lahko muzej ogledajo tudi zunaj delovnega časa muzeja. Za skupine organiziramo interaktivna vodstva, družinska vodstva in delavnice.

Prijave sprejemamo na tel. št. 00386(0)41 313 179 ali 00386(0)5 721 1090

Nosilec razstave MUZEJ KRASA je Notranjski muzej Postojna

Razstava MUZEJ KRASA je nastala v okviru projekta Muzeji Jadrana bogatijo kulturni turizem - Museumcultour 

RAZSTAVO NAM OMOGOČAJO