Kategorije:

Vabilo na predstavitev interdisciplinarne ekskurzije

Muzej
Avtor: 
Notranjski muzej Postojna, Park vojaške zgodovine in Lipica
14/06/2017

Vabilo na predstavitev interdisciplinarne ekskurzije

»Po pokrajini izjemnega naravnega in kulturnega bogastva in pomembne strateške lege«

Ob koncu šolskega leta vas vabimo, da združite prijetno s koristnim in se nam pridružite na interdisciplinarni ekskurziji. Predstavili vam bomo Muzej krasa v Notranjskem muzeju Postojna, Park vojaške zgodovine v Pivki in Kobilarno Lipica z muzejem Lipicanca.

Predstavitev interdisciplinarne ekskurzije za osnovnošolske in srednješolske skupine organiziramo brezplačno za vse slovenske ravnatelje-ice in učitelje-ice.

 

Ekskurzija bo v torek, 27. 6. 2017, od 8:30 do 15:00 ure.

 

V program ekskurzije z naslovom »Po pokrajini izjemnega naravnega bogastva in pomembne strateške lege« smo vključili predstavitve treh kulturnih znamenitosti, ki predstavljajo ključne vsebine iz učnih načrtov osnovnih in srednjih šol v Sloveniji, in sicer:

 

PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE:

8:30 zbor na parkirišču Notranjskega muzeja Postojna (Kolodvorska cesta 3 v Postojni)

8:30 – 9:30 Notranjski muzej Postojna – razstava Muzej krasa

10:00 – 10:15 kava

10:15 – 11:45 Park vojaške zgodovine

11:45 – 12:30 kosilo v Kantini Pivka

13:00 – 14:30 Kobilarna Lipica

15:00 prihod v Postojno

Na podlagi interaktivne ekskurzije bomo v nadaljevanju v sodelovanju z vami oblikovali cenovno in vsebinsko primerne programe za različna vzgojno-izobraževalna doživetja: ekskurzije, terensko delo, ki bodo učečim se ponudila trajno izkušnjo in znanje.

 

ORGANIZACIJA IN PRIJAVE :

Ekskurzija bo potekala z avtobusnim prevozom, z vstopno in končno postajo v Postojni in je za vse udeležence brezplačna. Predvideno je le plačilo malice (4-6 EUR na osebo, poravna udeleženec sam), ki bo organizirana v Kantini Pivka.

Prosimo vas, da nam podatke udeležencev (ime in priimek, funkcija, naziv šole) ekskurzije iz vaše šole sporočite do petka, 23. 6. 2017, na naslov info@parkvojaskezgodovine.si ali na telefonski številki: 031 775 002 (Lorena Iskra). Število mest je omejeno, zato vas prosimo, da s prijavo pohitite.

Ekskurzija bo potekala v vsakem vremenu.

 

Lepo vabljeni k spoznavanju kulturne, naravne dediščine in okoljske vzgoje!

Preberite še

10/05/2018
Ob Mednarodnem muzejskem dnevu za vas pripravljamo 10.00-18.00: Prost vstop na razstave: Muzej krasa, Muzej je Vaš, Pozabljena dediščina Betalovega Spodmola in Jezerski čoln - Drevak 18.00: Z muzejskega okna, slikarska delavnica za otroke z akademsko slikarko Tanjo Milharčič. Delavnica izhaja iz slikarskega dela Lea Vilharja: Z muzejskega okna 19.00: Muzej je Vaš, predavanje ob 70. letnici Notranjskega muzeja Postojna. O svojem delu in...
Rojstni dan v muzeju
04/04/2018
Izbirate lahko kar med tremi interaktivnimii programi:   JAMARSKA AVANTURA Družabnim igram se ne more nihče upreti. Prav zato vam bomo v sklopu razstave pomagali spoznavati čudoviti svet krasa, jam in drugih kraških pojavov s pomočjo pantomime, risanja ter igre asociacij.   ISKANJE POZABLJENEGA PREDJAMSKEGA ZAKLADA   V muzeju vas pričakuje obvezna raziskovalna oprema: Ariadnina nit, čelna svetilka in vedro raziskovalnega duha! Otroci bodo v...
01/03/2018

Resnično dobrodošli!

Letni urnik maj - okt:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-18:00

Zimski urnik nov - apr:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-17:00

Nosilec razstave MUZEJ KRASA je Notranjski muzej Postojna

Razstava MUZEJ KRASA je nastala v okviru projekta Muzeji Jadrana bogatijo kulturni turizem - Museumcultour 

RAZSTAVO NAM OMOGOČAJO