Kategorije:

Vabilo na predstavitev interdisciplinarne ekskurzije

Muzej
Avtor: 
Notranjski muzej Postojna, Park vojaške zgodovine in Lipica
14/06/2017

Vabilo na predstavitev interdisciplinarne ekskurzije

»Po pokrajini izjemnega naravnega in kulturnega bogastva in pomembne strateške lege«

Ob koncu šolskega leta vas vabimo, da združite prijetno s koristnim in se nam pridružite na interdisciplinarni ekskurziji. Predstavili vam bomo Muzej krasa v Notranjskem muzeju Postojna, Park vojaške zgodovine v Pivki in Kobilarno Lipica z muzejem Lipicanca.

Predstavitev interdisciplinarne ekskurzije za osnovnošolske in srednješolske skupine organiziramo brezplačno za vse slovenske ravnatelje-ice in učitelje-ice.

 

Ekskurzija bo v torek, 27. 6. 2017, od 8:30 do 15:00 ure.

 

V program ekskurzije z naslovom »Po pokrajini izjemnega naravnega bogastva in pomembne strateške lege« smo vključili predstavitve treh kulturnih znamenitosti, ki predstavljajo ključne vsebine iz učnih načrtov osnovnih in srednjih šol v Sloveniji, in sicer:

 

PROGRAM STROKOVNE EKSKURZIJE:

8:30 zbor na parkirišču Notranjskega muzeja Postojna (Kolodvorska cesta 3 v Postojni)

8:30 – 9:30 Notranjski muzej Postojna – razstava Muzej krasa

10:00 – 10:15 kava

10:15 – 11:45 Park vojaške zgodovine

11:45 – 12:30 kosilo v Kantini Pivka

13:00 – 14:30 Kobilarna Lipica

15:00 prihod v Postojno

Na podlagi interaktivne ekskurzije bomo v nadaljevanju v sodelovanju z vami oblikovali cenovno in vsebinsko primerne programe za različna vzgojno-izobraževalna doživetja: ekskurzije, terensko delo, ki bodo učečim se ponudila trajno izkušnjo in znanje.

 

ORGANIZACIJA IN PRIJAVE :

Ekskurzija bo potekala z avtobusnim prevozom, z vstopno in končno postajo v Postojni in je za vse udeležence brezplačna. Predvideno je le plačilo malice (4-6 EUR na osebo, poravna udeleženec sam), ki bo organizirana v Kantini Pivka.

Prosimo vas, da nam podatke udeležencev (ime in priimek, funkcija, naziv šole) ekskurzije iz vaše šole sporočite do petka, 23. 6. 2017, na naslov info@parkvojaskezgodovine.si ali na telefonski številki: 031 775 002 (Lorena Iskra). Število mest je omejeno, zato vas prosimo, da s prijavo pohitite.

Ekskurzija bo potekala v vsakem vremenu.

 

Lepo vabljeni k spoznavanju kulturne, naravne dediščine in okoljske vzgoje!

Preberite še

23/11/2017
TA VESELI DAN KULTURE 2017 Tudi letos bodo v nedeljo, 3. decembra, svoja vrata odprli številni nacionalni in občinski kulturni zavodi, zvrstile se bodo brezplačne razstave, vodenja, delavnice in predstave. Pridružite se nam! KULturno bo! PROGRAM PO SLOVENIJI!  
23/11/2017
Napovedujemo razstavo Muzej je Vaš v Notranjskem muzeju Postojna Od 1. decembra 2017 –  18. maja 2018 Ob 70. letnici muzeja bomo predstavili predmete, ki so zaznamovali Vaš Notranjski muzej Postojna od ustanovitve pa do danes. Na razstavi bodo za Vas predstavljeni izbrani predmeti kulturne in naravne dediščine občin Postojna, Pivka, Cerknica, Loška dolina, Bloke in Logatec, ki predstavljajo celovito delovanje arheološkega, biološkega,...
08/11/2017
»Drugačen« Študijski krožek »Drugačen« je nastal z dobrimi mislimi medgeneracijske skupine, ki se je pod okriljem Athene d.o.o. in Andragoškega centra Slovenije zbrala z idejo, da »drugačne lastnosti« posameznikov predstavimo kot nekaj, kar je lahko prednost in ne nujno slabost, in da lahko vsak po svoji moči prispeva, da je svet okoli nas lepši. Po knjižnih predlogah, iz lastnih izkušenj ali po lastni domišljijski predlogi so člani in članice...

Resnično dobrodošli!

Letni urnik maj - okt:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-18:00

Zimski urnik nov - apr:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-17:00

Nosilec razstave MUZEJ KRASA je Notranjski muzej Postojna

Razstava MUZEJ KRASA je nastala v okviru projekta Muzeji Jadrana bogatijo kulturni turizem - Museumcultour 

RAZSTAVO NAM OMOGOČAJO