Kategorije:

Iščemo in vabimo rokodelke/-ce in oblikovalce/-ke iz občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica

Človek in kras
Avtor: 
LAS med Snežnikom in Nanosom
17/01/2018

V letošnjem letu se bo v 11 slovenskih regijah odvil zanimiv projekt Zgodbe rok in krajev, ki daje podporo in pomen rokodelstvu.
Z veseljem oznanjamo, da je vključena tudi naša regija v organizaciji Lokalne akcijske skupine med Snežnikom in Nanosom.
Ker v regiji še nimamo rokodelskega centra, za začetek zbiramo informacije o obstoječih rokodelcih in rokodelkah, tako tradicionalnih - z dragocenim znanjem, ki ga želimo ohraniti, kot bolj sodobnih, ki rokodelstvo kombinirajo z novejšimi materiali in tehnikami ter oblikovanjem.

Če sami ročno izdelujete predmete ali poznate koga, ki mu ročna dela ter obrtniško znanje niso tuja, vas prijazno vabimo, da nam pošljete svoje kontakte ali informacije o svojih znancih (ime, področje delovanja / rokodelskega znanja, občina bivanja ter kontakt – telefonska številka ali e-naslov) na elektronski naslov: maja.modrijan@gmail.com ali na telefonsko številko 041 228 900.
Prve prijave k sodelovanju zbiramo do 25. Januarja 2018.

Vse rokodelke in rokodelce bomo naknadno povabili k sodelovanju v projektu, kjer bodo možnosti izobraževanja, druženja, izmenjave znanj in izkušenj, skupnega ustvarjanja, razvoja, razstavljanja, promocije in prodaje izdelkov ter objava na spletni strani in v knjigi, ki bo izšla ob koncu projekta.
Posamezniki se bodo lahko vključili po lastni časovni zmožnosti in interesu, vse aktivnosti pa bodo za udeležene brezplačne.

Kar brez obotavljanja, pišite ali pokličite, veseli bomo družbe vaših spretnih rok in ustvarjalnih glav!

Maja Modrijan, LAS med Snežnikom in Nanosom

 

Oznake: 

Preberite še

, Furmanstvo
04/04/2018
Na fotografiji je predstavljen prevoz vina za gostilno Peter Antičevič, Gornji Logatec, originalna fotografija je bila last žal že pokojnega in. Antona Antičeviča, odstopil pa mi jo je ob mojih raziskavah  furmanskega prometa na krajše razdalje- kamor je sodilo tudi prevažanje vina za vinske trgovce, in gostilničarje, prevažali so vino iz Vipavske doline. Fotografija je nastala po letu 1930, avtor ni znan. Neznani sta tudi osebi na sliki.
27/02/2018
18/12/2017
Jezerski čoln drevak Jezerski čoln z vsemi sestavinami ljudskega ladjedelstva so zgradili za posamezne jezerske dejavnosti in je vsaj od Valvazorjevih časov ostal skoraj nespremenjen. Raznovrstnost čolnov priča o znanju, spretnosti in domiselnosti, pridobljenih s stoletnimi izkušnjami preprostega jezerca. Jezerski čoln z različicami (racjak) je bil vsestransko uporaben, saj je bil primeren za  vožnjo oziroma drsenje po nizki vodi med rastlinjem...

Resnično dobrodošli!

Letni urnik maj - okt:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-18:00

Zimski urnik nov - apr:

pon.: zaprto

tor. - ned.: 10:00-17:00

Nosilec razstave MUZEJ KRASA je Notranjski muzej Postojna

Razstava MUZEJ KRASA je nastala v okviru projekta Muzeji Jadrana bogatijo kulturni turizem - Museumcultour 

RAZSTAVO NAM OMOGOČAJO